vrijdag 30 november 2012

Herfst in het bos


aquarel 25 x 36 cm


Het wordt steeds kouder, de winter komt eraan. Op de laatste dag van november mijn bijdrage ingeleverd voor http://defis-de-peinture.blogspot.fr defi nr 39. Er zijn veel mooie inzendingen. Zeker de moeite waarde eens een kijkje op deze site te nemen.

It is getting colder, winter is coming. On the last day of November I posted my contribution for http://defis-de-peinture.blogspot.fr challenge nr 39. There you find many beautiful paintings. Definitely worth a look at this site.

Il se refroidit, l'hiver s'en vient. Le dernier jour de Novembre, voici ma contribution pour http://defis-de-peinture.blogspot.fr defi nr 39. Il y a de nombreuses belles peintures. Il vaut la peine d’y regarder.

zaterdag 24 november 2012

Marilyn?

De laatste keer dit jaar dat ik het atelier van Fumel bezoek voordat ik voor de winter naar Nederland vertrek.
Opdracht: Aan de hand van een door onze ‘prof’gemaakte foto een zelfportret serie maken in de sfeer van de serie foto’s die Andy Warhol gemaakt heeft van Marilyn Monroe.




Ik mocht me van mezelf een beetje mooier maken, dus, de houding een beetje schuin zoals Marilyn, de lippen gebotoxed (zou Marilyn ook gedaan hebben als ze nog geleefd had) en wat langer haar, net een fotomodel niet ?









This is the last time I visit the art school in Fumel before I go to Holland for the winterperiod.
Challenge: Make a series of pictures of yourself in the style of Andy Warhol. For that our ‘prof’ made photos of us.
I allowed myself to make myself a bit more beautiful, so I copied a bit the attitude of Marilyn, made my lips a bit thicker (as Marilyn should have done when there had been fillers like they have now) and let my hair grow a bit, isn’t that a model?
La dernière fois cette année que j'ai visité le Studio de Fumel  avant de partir pour l'hiver aux Pays-Bas.
Notre défi: sur la base d'une photo que notre  prof à fait de nous, effectuer une série des autoportraits à l'atmosphère de la série qui fait Andy Warhol de Marilyn Monroe.  J’ai pris la liberté de me faire  un peu plus joli, donc, l'attitude un peu incliné comme Marilyn, les lèvres plus epais (Marilyn l’aurait fait s'ils avaient toujours vécu) et les cheveux  un peu plus longs, vrai modèle n’est ce pas ?

dinsdag 20 november 2012

In de stijl van de oude meesters


Dit is challenge nr 33 van http://paintanddrawtogether.blogspot.fr/
De schilder van dit stilleven is Jean-Simeon Chardin. Hij leefde van 1699 tot 1779. Je ziet: schilderen was toen ook al goed voor de gezondheid, hij is voor die tijd verbazend oud geworden.
Zodra ik deze opdracht zag, was het voor mij duidelijk dat dit geen aquarel zou worden maar een acrylschilderij. Ik heb niet het gehele schilderij gekopieerd maar het voor mij meest interessant deel genomen. Het formaat is 30 x 40 cm.
Het was een heel leerzame opdracht, het viel niet mee om de oude kleuren en zacht overvloeiende randen weer te geven maar het is geslaagd en ik ben blij met het resultaat.

maandag 12 november 2012

Impression des fleurs d'été

Voor deze opdracht van http://defis-de-peinture.blogspot.fr had ik het idee opgevat een beetje te schilderen zoals de impressionisten aan het einde van de 19e eeuw. Het voorbeeld van 'defi 38' was een gecompliceerd bloemenboeket. Ik schilder wel vaker bloemen en dan werk ik de bloemblaadjes vrij gedetaillerd uit. Dat leek me voor deze aquarel een beetje veel van het goede. Kortom, het moest snel en met penseel nr. 8. Dat lukte niet helemaal, ik heb af en toe mijn slepertje te hulp moeten roepen. Mijn bewondering voor de Impressionisten is nu met sprongen gestegen!!

aquarel, formaat 23 x 31 cm

vrijdag 9 november 2012

Herfstbladeren



En weer een yupo!!! Ik blijf het erg leuk vinden en inspirerend, maar deze 'challenge' voor de maand November van 'Shoot and paint art challenge' bezorgde me toch wat problemen. Het is een combinatie van de twee foto's die als voorbeeld gegeven zijn. Het moeilijkste vond ik om er een niet te druk geheel van te maken. Daarom heb ik geprobeerd de kleinere bladeren een wat abstracter uiterlijk te geven en mijn kleurenpalet niet te uitgebreid te maken. Vooraf maak ik meestal een kleurenplan en in deze zijn 9 kleuren verwerkt: sapgroen, ultramarijn blauw, karmijn, vermiljoen, van dijck bruin, oker, venetiaans rood, gebrande sienna en gummigut.