dinsdag 23 oktober 2012

Granaatappels

Vorige week kreeg ik van een franse buurvrouw een paar granaatappels. Ik was al vaak langs de struik met de voor mij prachtige lampionnetjes gelopen. Ik had ze nog nooit gegeten. Volgens de buurvrouw is het alleen mogelijk de pitjes te eten, je zuigt er op en spuugt de pitjes vervolgens weer uit. Het smaakt ZUUR. Een beetje navragen bij schildercollega's: iedereen vindt de vruchten prachtig maar je kan er niets mee doen. Dan internet maar eens geraadpleegd. Er schijnen toch recepten te zijn. Voordat ik er mee aan de slag ga eerst een aquarel maken. Een handgemaakte houten Spaanse schaal dient als drager. Deze aquarel is gemaakt op Canson Montval papier, 300 grs, fijne korrel.

Hmm, helemaal tevreden ben ik niet. Achteraf heb ik spijt dat ik de schaal bij mijn compositie gevoegd heb. De schaduwen op wit papier zijn prachtig.

Nog maar eens proberen. Nu is het een regenachtige dag en het licht is niet zo mooi, de granaatappels hebben naar mijn idee niet zoveel kleur. De dag daarna (helder weer) kijk ik er nog eens na en mwah, het valt toch wel mee:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten