dinsdag 13 oktober 2015

Laag water

Laag water, aquarel op Arches torchon, 32 x 40 cm 

Ook hier een sfeervol landschap, deze keer met een hoge horizon. Aan de hand van de zwart/wit foto hieronder mogen wij, als cursisten van de 4 daagse workshop, onze fantasie de vrije loop laten. De zigzag lijn die ongeveer van boven naar beneden loopt bepaalt de harmonie in het schilderij, het kleurengamma is beperkt en de focus ligt op het donkere deel bovenin. De structuur van het papier maakt het mogelijk met paletmes droge verf aan te brengen, zoals in de lijnen op de voorgrond. Bij gebrek aan paletmes kan je hier ook prima een creditcard voor gebruiken.

Another attractive landscape, this time with a high horizon. As students of the 4 day workshop we are allowed to let our imagination run wild with as basis the black/white photo below. The zigzag line that runs from top to bottom determines the harmony in the painting, the colors are limited and the focus is on the dark part at the top. The structure of the paper makes it possible to paint dry with a palette knife, as shown in the lines in the foreground. In the absence of palette knife you can also use a credit card.


1 opmerking:

  1. Heel mooi en sfeervol! En een prachtige compositie met die hoge horizon en de zigzaglijnen. Wat een goed idee om een paletmes (of creditcard) te gebruiken, nog nooit aan gedacht.

    BeantwoordenVerwijderen